Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

75 jaar Vrijheid (wordt uitgesteld)

2 mei @ 13:00 - 5 mei @ 17:00

Johan Pronk is een fotograaf uit Sint Maartensbrug en hij zou van 2 tot en met 5 mei een foto expositie in het kader 75 jaar vrijheid organiseren in ons kerkje. Dit zal in verband met de maatregelen in het kader van het Corona virus, later worden. Dat verandert niets aan de boodschap van de expositie. Het begrip vrijheid is daarbij veel ruimer dan hetgeen waaraan gedacht wordt bij het herdenken van de herwonnen vrijheid na de tweede wereldoorlog. Ook de huidige beperkingen in het kader van het Corona virus zorgen dat het begrip Vrijheid betekenis krijgt.

De foto-expositie “Samen Verschillen” gaat over mensen die van elkaar houden en samen leven. Mensen die van elkaar verschillen in leeftijd, in lengte, in huidskleur, in geloof of juist niet verschillen omdat ze houden van mensen van de zelfde geaardheid.

Ze laten zien wat we in 75 jaar vrijheid hebben bereikt, dat we leven in een land waar we mogen zijn wie we zijn.

Soms niet altijd makkelijk en zijn de verschillen, voor en ander, moeilijk te begrijpen.
Maar als we elkaar blijven respecteren hoeven we het niet altijd met elkaar eens te zijn.

Dat is vrijheid.

Zodra duidelijk wordt wanneer de maatregelen in het kader van het Corona virus worden versoepelt en er toch een expositie georganiseerd kan worden, zullen we dat meedelen.

Van alle mooie verhalen en de prachtige foto’s wordt een rijk geïllustreerd boek gemaakt. Kijk voor meer in formatie op www.samenverschillen.nl

Gegevens

Begin:
2 mei @ 13:00
Einde:
5 mei @ 17:00